Keresés
Close this search box.

Új kiadvány: Beporzók védelmében

Beporzók védelmében kiadvány címoldala

2022-ben, a Magyar Rovartani Társaság kiadásában megjelent Vásárhelyi Tamás „Beporzók védelmében” c. kiadványa, mely honlapunkról letölthető. (PDF)

Részlet a bevezetőből:

„Érthetetlen, hogy miért kell a beporzó rovarok védelmében szót emelni, amikor kevés olyan hasznos és fontos csoportja van az állatvilágnak, mint ők. Nem csak úgy általában hasznosak, hanem Te, Kedves Olvasó, minden egyes nap többször is találkozol a beporzó rovarok sürgölődésének áldásos eredményével. Amikor pamut vagy lenvászon ruhaneműt veszel fel, amikor asztalhoz ülsz ebédelni, vagy csak elrágcsálsz egy almát, amikor kirándulsz, virágot öntözöl és ajándékozol, vagy biodízelt tankolsz.

Érthető már, hogy miért született ez a kis füzet. Szeretnénk segíteni a beporzóknak. Szerencsére sokan vannak már a világban és itthon is, akik segítenek. A beporzók segítése az egész élővilágon segít egy kicsikét. Az élővilág egészsége pedig hozzájárul a mi egészségünkhöz, a Te egészségedhez is.

Szakértő testület számítása szerint a világ éves élelmiszer-termelésében 235–577 milliárd dollárt ér a beporzók teljesítménye – aminek zömét ingyen kapjuk. De ne nézzük csak az anyagi hasznot! A virágok és a hozzájuk kötődő élővilág kapcsolata érdekes, gyönyörű. A „nemszeretem” rovarok nélkül nem létezhet a jelenlegi földi élővilág, és ők is új megvilágításban jelennek meg ebben a füzetben.”

Visited 6 times, 1 visit(s) today
Oszd meg ezt a bejegyzést az alábbi platformokon:

Kapcsolódó bejegyzések