Keresés
Close this search box.

Felügyelő bizottság feladata:

A Felügyelő Bizottságot az Egyesület tagjaiból a Közgyűlés választja 3 évre. A Felügyelő Bizottság 3 tagú, tagjai nem lehetnek az Elnökség és a Választmány tagjai, illetőleg azoknak a Ptk. 685.§ (b) pontjában meghatározott közeli hozzátartozói.

A Felügyelő Bizottság:

A felügyelő bizottság tagjai (2022- )


Bárd Edit
Eredeti végzettségem szerint magyar nyelv és irodalom szakos tanár, magyar mint idegen nyelv tanár, művészeti menedzser és drámapedagógus vagyok. A környezeti neveléshez a múzeumi ismeretátadás irányából közelítettem: 2001-2008. között a Szabadtéri Néprajzi Múzeum, majd 2009-2016. között a Magyar Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeum (Duna Múzeum) munkatársaként. Egy éves projektmenedzseri kitérő után a Nemzeti Múzeumban ismét a vízügyi ágazatnál dolgozom, az Országos Vízügyi Főigazgatóság képzési referenseként felnőtteknek szervezek továbbképzéseket, tartok tréningeket. Az Egyesület munkájába a 2012-es konferencia szervezése során kapcsolódtam be, 2013. és 2021. között a választmány tagjaként volt lehetőségem különböző programokban, projektekben számos tagtárssal együtt dolgozni. A felügyelő bizottsági feladatok mellett, remélem, továbbra is alkalmam nyílik majd az aktív közreműködésre.

Gilly Zsolt
1957-ben születtem Kecskeméten. 1981-ben kaptam biológia-testnevelés szakos tanári diplomát. Pályámat Zánkán kezdtem Nádai Magda keze alatt, később voltam falusi és városi iskolában is tanár. Kecskeméti iskolámban az ott működő környezetvédelmi oktatóközpont munkáját vettem át egy kollegámtól, így kerültem kapcsolatba a Kiskunsági Nemzeti Parkkal is. 1994-ben ide hívtak a nemzeti parkba környezeti nevelőnek, ami azóta is a napi munkám. Ha jól emlékszem, akkor alapítása óta vagyok az MKNE tagja. Bízom benne, hogy az FB tagjaként segíteni tudom az elnökség munkáját, az egyesület előírásoknak megfelelő működését.

Trencséni Ágnes
Sokaknak nem ismerős így a nevem, mert aktív környezeti nevelői időszakomban Fridrich Ágiként ismertetek. 17 évig Gyűrűfű ökofaluban éltem és vezettem a Veronika Erdei Iskolát. Az erdei iskola hiteles mintát nyújtott az ökofaluba érkező gyerekeknek és felnőtteknek a fenntartható életvitel gyakorlati megvalósításában. A természet megismerése és megszerettetése, a hagyományőrzés, az éjszakai túrák izgalma, a testmozgás és a sok játék is fontos szerepet játszott az iskola életében. Az MKNE Mocorgó táborai, Joseph Cornell tréningje és az MKNE által szervezett pedagógus továbbképzések tanulságos és élménydús színfoltjaink voltak. 2016-ban a munkám elismeréseként megkaptam a Lehoczky díjat. J Ugyanebben az évben – családi okok miatt – sajnos elköltöztem Gyűrűfűről és a Mecsekerdő Zrt. Kikerics Erdészeti Erdei Iskolájában kaptam erdészeti erdei iskolai oktató állást. Sasréten is gyönyörű és tartalmas éveket töltöttem sok-sok gyerekcsoport természet irányába történő érzékenyítésével. A környezeti nevelés családi indíttatás, hiszen szüleim is pedagógusok, egyben aktív természetjárók voltak. Gyerekként vízen és gyalogszerrel jártuk be az országot, sokat tanulva biológia-földrajz-testnevelés szakos Anyukámtól. Ezt a példát vittem tovább. Jelenleg nagymama-gyeden vagyok idén őszig a középső unokámmal. Szeptembertől várhatóan lakhelyem, Budakeszi környékén fogok tanítani valamelyik általános iskolában.

Visited 37 times, 1 visit(s) today