Keresés
Close this search box.

A „Víz vándortanösvény” program az „Együtt egy nyitott, igazságos és fenntartható Európa felé a világban” című projekt keretében valósul meg.

Célunk a víz mint éltető elemünk komplex megismertetésén keresztül a globális felelősségvállalás erősítése a projekttel elért célcsoportok körében, melynek eredményeként az emberek aktívan részt vesznek a fenntartható vízhasználat előmozdításában helyi és globális szinten.

A projekt összefoglalása

Projektünk a víz mint természeti kincs középpontba állításával egy ökológiai probléma megértését segíti a környezeti nevelők által kidolgozott vizes felfedeztető játékokkal. A vízzel kapcsolatos játékok, kísérletek elkészítését egy felkészítő műhely támogatja, mely során a helyi és globális kapcsolódási pontokat is megkeressük. A játékok tematikája komplex megközelítéssel áll össze, s a vízzel kapcsolatos örömteli tevékenységek segítik ráirányítani a figyelmet a víz életünkben betöltött szerepére, a gondok megelőzésének fontosságára. Az elkészült Víz vándortanösvényt különböző rendezvényeken mutatjuk be, köztük a Zöld Civil OT-n, a kapolcsi Zöld Udvarban és a Globális Nevelés Hetén.

A projekt során vizes témájú műhelyeket szervezünk civil szervezetek, pedagógusok, környezeti nevelők és egyetemi hallgatók körében, kapcsolatteremtés, hálózatépítés és tudásmegosztás céljából, valamint a vándortanösvények módszertanának megismertetése érdekében.

Projektcélok

Tevékenységek

Projektadatok

Projektmegvalósítás ideje: 2023. november 1. – 2024. december 31.
Támogatás összege: 18.000 euró
Szerződésszám: EUPP4HU/4/2023

Az „Együtt egy nyitott, igazságos és fenntartható Európa felé a világban – Negyedik Trió EU Elnökségi Projekt” az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg, a magyar HAND Szövetség; a spanyol La Coordinadora; a belga CNCD-11.11.11 és 11.11.11., mint nemzeti civil szervezeti platformok, valamint a CONCORD, mint európai civil szervezeti szövetség partnerségében, közösen munkálkodva a fenntartható fejlődés és nemzetközi együttműködés területén.

A projekt honlapja: https://presidency.concordeurope.org   

Logók: HAND, Presidency Project és Az Európai Unió támogatásával

Jelen cikk az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg. Tartalma a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület kizárólagos felelősségét képezi és nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió álláspontját.

Visited 30 times, 1 visit(s) today