Megalakult az egyesület Beporzók munkacsoportja, egyelőre 15 taggal, akikhez külsősként csatlakoztak régóta a témában velünk dolgozó kollégák Kolozsvárról és Marosvásárhelyről. Nagyon ambiciózus tervvel startol az új csoport, és már be is adott egy pályázatot, tárgyalt a X. és XI. kerületben létesíthető rovarszállókról, pedagógiai és felnőttoktatási programokról, tanórákról – mindkét kerületben igen szíves, konstruktív légkörben. Közben a XII. kerületben zajló programsorozatban is résztvevők. Várják közreműködésüket a Dunakanyarban és másutt is. Mintha most mindenkinek “leesne a tantusz”, hogy nagyon nagy baj van az élővilággal, és segítenünk kell, ahogy tudunk. Nemcsak a pandáknak és koaláknak, oroszlánoknak és békáknak, hanem még a rovaroknak is! Várunk mindenkit a csoportba, van, lesz munka elegendő, és a hatás sem maradhat el. A csoport vezetője: Vásárhelyi Tamás (tvasarhelyi@gmail.com). – * – * – * –

Felállítottuk az elsőt!
És nem hiába…


A Beporzók munkacsoport – a tagok saját költségén, önkéntes munkával – elkészített egy látványos és újrahasznosított anyagokat preferáló rovarszállót. Ezt a X. kerületben fel is állítottuk, a házigazdák által szervezett kedves megnyitóünnepség keretében.

az első rovarszálló felállítása

Beszámoló első rovarszállónk felállításáról

– * – * – * –Szakmai háttérkéntA SZIE GTK Társadalomtudományi és Tanárképző Intézet Humántudományi Tanszék hallgatói által készített szakdolgozatok (Nagy Andrea mestertanár vezetésével)

Dublinszki-Boda Brigitta Beporzónapi projektek

Kovács T. – Nagy A. Beporzók napja

Szák Kocsis Endre Rovarok a KN-ben

Hogyan készítsünk méhbölcsőt –karácsonyra vagy máskorra?

Méhbölcső Karácsonyra (pdf)