Herman Ottó elképesztő ember volt, több tudomány tudósa és hírlapíró, országgyűlési képviselő és anarchista. Mi egyszerű játékokkal és kísérletekkel megpróbáltunk egyes felfedezései nyomába indulni. Kiderül, hogy mi segít a madaraknak röpülni, miért áramvonalasak a halak, hogyan marad meg a molnárka a vízen és a levegő a búvárpók hálójában a víz alatt. És még sokféle dolog, például, hogy hányféle bajuszt ismer a magyar, hogyan fog halat a vejsze, hogy készül a legegyszerűbb kanál a vízparton, hogyan vastagszanak a fák, miért tojás a tojás és így tovább. Lehet válogatni, ki mit tanít, kit mi érdekel.

Minderre a Herman Ottó Vándortanösvény kínál lehetőséget. Ez egy interaktív polihisztor játszóház. A tudományos játszóházak módszere szerint játszva, szórakoztatva tanít. Legalább 100 helyen megfordult az országban.

A Herman Ottó Intézet gyártatott le a 8 sorozatot, amelyek közül egy az egyesületnél van. Vállaljuk a bemutatását tanároknak, óvónőknek – továbbképzés vagy egyszerűbb tájékoztató keretében – és gyerekeknek is. Iskolanapon, iskolahéten már bemutattuk, családi rendezvényeken is remekül használható. Még születésnapi zsúron is nagyon el tudjuk képzelni.

Ha szakértő bemutatót szeretnél, háztól-házig szállítással, felállítással, bemutatással és bontással, akkor fordulj hozzánk. Élj a lehetőséggel és használd a tapasztalatainkat! Írd meg az egyesületnek, hogy milyen alkalommal használnád, és felkészült választ kapsz.