Keresés
Close this search box.

Projekt címe: Részvételi környezeti nevelés

Projekt időtartama: 2021. december – 2022. december

Partnerek:

A pályázatban való részvételünket Varga Attila kezdeményezte, a pályázatírási folyamatban még Neumayer Éva vett részt. Az MKNE részéről Mondok Zsuzsa koordinálja a projektet.

Célok:

1. A partnerszervezetek képességfejlesztése egy gyakorlati környezeti nevelési e-kézikönyv elkészítése segítségével.

Az e-könyv európai és nemzetközi aktuális kutatásokon és jó gyakorlatokon alapul, elemzi a helyi adottságokat, lehetőségeket. Egy interaktív online platformon lesz megtalálható angolul és a partnerszervezetek anyanyelvén is. A partnerek részt vesznek az e-kézikönyv kidolgozásában.

Ide tartozik még a közép-európai régióban található szervezetek hálózatépítése és további kapcsolódása az európai és nemzetközi környezeti nevelésben fiatalokkal dolgozókhoz, a témában kutatókhoz.

2. Legalább 40, a partnerszervezetek vagy a nemzeti környezeti nevelési hálózatok fiatalokkal aktívan dolgozó szakemberének továbbképzése a Prágában 2022 márciusában tartandó, 11. Nemzetközi Környezeti Nevelési Konferencián (WEEC).

Ez országonként 10 résztvevőt jelent, résztvevőnként 40 órányi képzést. A résztvevők előadhatnak a konferencián. További együttműködési lehetőségek pl. az e-kézikönyv elkészítése, disszeminációs események, sajtó megjelenések.

10 résztvevő az MKNE részéről: Bartha Karina: Devescovi Balázs, Saly Eszter, Kurucz Márta, Mondok Zsuzsa, Mónus Ferenc, Neumayer Éva, Popovics Lili, Szűcs Boglárka, Victor András.

A konferencia jó alkalom lesz az MKNE 30 évének bemutatására is, mivel a résztvevők nagy része ehhez kapcsolódó előadással is készül.

3. Részvételi alapú környezeti nevelésről szóló ismeretek terjesztése a helyi közösségekben disszeminációs események és a sajtó útján.

Ez két dolgot takar:

A projekt eredményei:

További információ a témában:

Visited 10 times, 1 visit(s) today