logo

Projekt leírás

Projekt címe, kódja
„Környezettudatosság – tudatos környezeti magtartásra nevelés”
KEOP-6.1.0./B-2008-0026

Célja
Egy olyan előadássorozat megtartása az ország 40 helyszínén, mely egy rövid, tömör előadás mellett gyakorlatok/szimulációk segítségével is megpróbálja közelebb hozni a fenntartható fejlődés gondolatát és az ezzel kapcsolatos tartalmakat a résztvevőkhöz.

Célcsoportok
Kistérségi döntéshozók illetve pedagógusok.

Projektgazda
Európa Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft (www.europakht.hu).

Résztvevő szervezetek:
Magyar Környezeti Nevelési Egyesület, Regionális Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Kft.

Időtartama (ami az MKNE munkáját illeti)
2009. szeptembere és 2010. áprilisa között

Helyszínei
Az ország 40 települése.

Összekötője az Egyesületben:
Halácsy Ágnes
06 20 446 7495, ahalacsy@gmail.com, skype: halacsy.agnes

Tartalma
Az Európa Kft felkérte az Egyesületet arra, hogy a fenntartható fejlődéssel és annak oktatásával foglalkozó kampánysorozatában vegyen részt az alábbiak szerint:

 • Az Egyesület 2009. szeptembere és 2010. áprilisa között az ország 40 helyszínén előadást/foglalkozást tart az általa elkészített szakmai anyag alapján.
 • Az előadások napi 2×2 óra időtartamúak, délelőtt és délután 1-1- alkalommal. Délelőtt 10:00-kor, délután 14 órakor kezdődnek.
 • A foglalkozás vázát képező 35 perces (power point-os) előadás, illetve az azt követő játék anyaga Benkőné DiGiovanni Rita, Schróth Ágnes és Victor András közreműködésével elkészült, az augusztusi megbeszélésen változtattunk rajta.
 • Az első előadás után Schróth Ágnes és Heszlényi Judit módosításokat végzett a ppt-n.
 • A résztvevők előképzettségét, beállítottságát az előadás előtt kitöltendő kérdőív méri, s az előadás után szintén szükség van egy másik kérdőív kitöltésére.
 • A költségvetési keretek, az optimális időbeosztás és a fenntarthatóságra való törekvés azt diktálja, hogy az előadók lehetőleg az előadások helyszínéhez közelről érkezzenek. Az előadók a még nyáron az MKNE tagságához elküldött felhívás, illetve személyes felkérés útján jelentkeztek.
 • Az előadások helyszíne és időpontja és az előadók névsora itt található.
 • Az előadásokon javasolt egy előadónak és egy moderátornak jelen lenni az Egyesület részéről.
 • Az előadások helyszínén a munkát egy technikus biztosítja a szervezők részéről, aki felelős a terem berendezéséért, a technikai eszközök beállításáért, az egyesületi és az egyéb eszközök szállításáért.
 • Az előadásokhoz szükséges eszközöket az Európa Kft illetve az MKNE biztosítja.
 • Az előadások résztvevőinek megjelenéséről a szervezők feladata gondoskodni.

A projekt értékelése
Elkészült a Fenntarthatóság előadássorozat projekt külső értékelése, amit a Regionális Vállalkozásfejlesztési és Innovációs Kft állított össze, az előadások előtt és után a résztvevők által kitöltött kérdőívek alapján. Az értékelést ide kattintva olvashatják.