Keresés
Close this search box.

A hazánkban működő svéd cégek gondoltak egy nagyot, s kitalálták a Green Sweden programot, hogy bemutassák, hogyan működnek a fenntarthatóság filozófiáját valló gazdasági vállalkozások. Ennek a programnak részeként a fővárosi önkormányzattal együttműködve egy ökojátszóteret is készítenek a Margitszigeten, valamint egy környezeti nevelést segítő brossúra kiadását is támogatják.

Egyesületünket Böddi Márta, a Svéd Kereskedelmi Kirendeltség munkatársa kereste meg, hogy legyünk szakmai partnerek a megvalósításban.

Izgalmas kihívás, érdekes munka sok tanulással… Hónapokon keresztül dolgoztunk együtt, hogy elkészüljön a sokféle szempontnak megfelelő, kivitelezhető, játszótérre tervezett környezeti nevelési feladatsorunk, mely a margitszigeti környezethez igazodik. Jelenleg már a svéd játszótérkészítő cégnél vannak a tervek, s szeptember végén már a játszótér átadásán is túl leszünk. Terveik szerint a környezeti nevelési brossúrát vidéki iskolákba juttatják majd el, mely iskola, otthon, szabadidő témakörben hasznos tippeket, tanácsokat, praktikus dolgokat, hiteket/tévhiteket, érdekességeket, rejtvényeket tartalmaz majd a fenntartható élet különböző területein.

Projektvezető: Saly Erika. Csapattagok: Néder Katalin, Holler Judit, Victor András. A munkát jelképes támogatásért, önkéntesen végezzük. Lelkesedésünk határtalan, bízunk a későbbi együttműködés lehetőségeiben.

Saly Erika

Visited 2 times, 1 visit(s) today