Fogyasztó kúra

3.200 Ft

Kiadó: Magosfa Alapítvány

Szerző:

Ismertető:
FOGYASZTÓ KÚRA – Környezeti nevelési modulgyűjtemény a fenntartható fogyasztásról

A FOGYASZTÓ KÚRA nem fogyókúrára hív, hanem a jövő fogyasztóit – a gyerekeket – igyekszik „kúrálni” a pedagógusokon, környezeti nevelőkön keresztül. Hiánypótló kézikönyv, mely olyan témakört ölel fel, melyről átfogó oktatási segédanyag még nem jelent meg.

A kiadvány modulvázlatokat tartalmaz, melyeket pedagógusok, környezeti nevelők tudnak felhasználni tanórákon, illetve tanórán kívül szakkörön, erdei iskolában, táborban. A modulvázlatok segítenek a tanárnak/foglalkozásvezetőnek abban, hogy a fenntarthatóságnak a tananyagba való beépülése ne csak a tanár találékonyságán múljon: a modulgyűjtemény minél biztosabb alapot, s kész „receptet” kínál a foglalkozások megtartásához.

A 48 modulból álló gyűjtemény öt fő témaköre: Környezetünk rendszerei, Életmód, Élelmiszer, Vásárlás, Önfenntartás. Néhány modul címe: Tájkép vacsora után, Fair trade termékek, Lak (k)berendezés, Az idény reneszánsza, Alkudozás, Lassú konyha, lassú város.

Az A4 formátumú könyv terjedelme 330 oldal, a Magosfa Környezeti Nevelési és Ökoturisztikai Alapítvány gondozásában jelent meg.

Kategória: