Konferencia//Vasárnapi túrák A mai dátum: 2019.04.18.

A 4 terepsétát a Natural Europe projekt módszertana szerint igyekeztünk előkészíteni. A módszert, a felfedezéses tanulás módszerét nem titkoljuk, hanem igyekszünk egyben bemutatni is, át is adni a résztvevő környezeti nevelőknek. Aki kíváncsi, többet is olvashat róla itt.

Ha valaki nem tudja melyikre menjen az alábbi séták közül, érdemes beleolvasni az anyagokba (a séta helyére kattintva), és azután eldönteni. Ezután kövessük a leírást, ha van "házi feladat". (Nem véletlenül van.)

1. Sas-hegy (vezeti: Victor András)
Találkozunk reggel 9h-kor a TIT Stúdióban, és onnan indulva 3 órás sétát teszünk. Út közben beszélgetünk az előzetes nyomozások eredményéről; és megnézzük, hogy a honlapról előre letöltött munkafüzet első 3 kérdésére ki mit válaszolt.

2. Gellért-hegy (vezeti: Orgoványi Anikó)
A TIT Stúdióból indulva 3 órás sétát teszünk. Út közben beszélgetünk az előre felvetett hipotézisekről, kíváncsian felfedezzük a terepet, és keressük a válaszokat a felmerült kérdésekre, majd kitöltjük a feladatlap még megoldásra váró pontjait is. (Otthon előre lehet dolgozni.)

3. Budai Arborétum (vezeti: Neumayer Éva és Sólyom Barbara)
A TIT Stúdióban találkozunk reggel 9 órakor, majd átsétálunk a Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétumába (Villányi és Ménesi út közötti részre). A 3 órásra tervezett program során felfedezzük az ismerős növényeket és távoli tájak fajait; használjuk érzékszerveinket; megcsodáljuk az őszi színeket; együtt és kisebb csoportokban kitöltjük a feladatlapot.

4. Feneketlen-tó környéke (vezeti: Bakonyi Gábor és Vásárhelyi Tamás)
Pintyőkét fogunk simogatni. Találkozunk reggel a TIT Stúdióban, és onnan 9 órakor indulva szűk 3 órás sétát teszünk. Közben beszélgetünk a látottakról, elfoglaljuk kezünket, szemünket, agyunkat. Aki tud, hozzon nagyítólencsét. A 4 oldalas feladatlapot a séta résztvevői otthon már letölthetik, kinyomtathatják, és kérjük töltsék ki az első 3 feladatot. Más részeit együtt töltjük ki, harmadik részét ott, egyéni munkával töltik ki a résztvevők.