Aktuális/Bábozd zöldre az otthonod! A mai dátum: 2020.10.25.

Bábozd Zöldre az Otthonod! – Óvónői tananyag a fenntarthatóságról

"Erdőn ha jársz, gondold sorra,
Szedd fel, gyűjtsd és használd újra!
Erdő és fa így lesz vidám,
Ne feledd el kis cimborám!"


Az Európalánta Egyesület környezetvédelem iránt elkötelezett csapata az MKNE szakmai támogatásával kisgyermekeknek szóló komplex környezeti nevelési programot állított össze. Célunk a felnövekvő generációk minél korábbi elérése, hiszen a környezettel kapcsolatos értékrendszer kialakítása szempontjából az óvodáskor ideális és fontos szakasza az ember életének. Elveink szerint a kisgyermekeket a saját nyelvükön kell megszólítani, ezért eszközeink a nevelésben a mese, a báb, a játék és a kézművesség.
Az óvodások környezeti nevelésében kiemelkedő szerepet kapnak a pedagógusok, így az ő bevonásukra is hangsúlyt fektettünk. A fenntarthatósági témájú ismeretbővítő képzés tananyaga a program honlapján is megtalálható, így elérhető azok számára is, akik személyesen nem tudtak kapcsolódni a rendezvényekhez.
Az elearning tananyag ide kattintva elérhető.

A 2010 év során már több mint 3000 gyermeket 100 óvónőt ismertettünk meg a környezettudatos életmód alapelveivel, munkánkat ősszel folytatjuk, hogy újabb óvodákban még több óvónő és kisgyermek számára tegyük élménnyé a környezettudatos szemléletmódot.

További információ:

Szűcs Krisztina
Európalánta Egyesület
szucskrisztina@europalanta.hu
06 70 275 99 98
www.mimoescsipek.hu