Aktuális/Ki a tanteremből nap A mai dátum: 2020.05.27.

Várjuk a csatlakozó iskolákat, osztályokat!

A szabadtéri tevékenységről készült max. 3 fotó az iskola és az osztály megjelölésével és a program rövid leírásával kerüljön feltöltésre a “Ki a tanteremből” nap Facebook oldalára június 15-ig (https://www.facebook.com/events/1560783200918737/)!

A 10 legizgalmasabb programot bemutató iskolát 1-1 terepi programot segítő kiadvánnyal jutalmazza az MKNE.

Emlékeztetőül: az ötlet 2012-ben született Nagy-Britanniában “Empty Classroom Day” néven.

Az idei évben a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület lengyel, cseh és szlovák partnerekkel közösen szeretneminden pedagógust, szülőt, diákot meghívni ennek a kivételes napnak a megünneplésére. Ezen a napon a gyermekek és az ifjúság, a pedagógusokkal közösen – a szülők bevonásávalotthagyják a tantermet és a természetben tanulnak.

Pedagógus kollégák: vigyétek ki a gyermekeket a szabadba!

Diákok: beszéljétek a tanári kart, hogy ezen a napon a tanórákat a friss levegőn tartsák meg!

Szülők: támogassátok gyermekeitek egészséges életmódra, környezettudatosságra való nevelését, valamint segítsétek az iskolát a “Ki a tanteremből” nap megvalósításában!

A “Ki a tanteremből” naphoz készült honlapon (www.emptyclassroomday.eu) további olvasnivalók találhatóak arról, miért kellene több időt a szabadban tölteniük a gyerekeknek, és érdekesötleteket adunk a szabadtéri foglalkozásokhoz. Egy letölthető füzet is készültjáték- és tevékenységleírásokkal, valamint egy nyomtatható plakáttal, amit a tanárok kitehetnek az iskolában:

http://emptyclassroomday.eu/hu/letoltheto-anyagok/