Bemutatkozunk/Elnökség A mai dátum: 2019.09.20.

Az Egyesület ügyintéző és képviseleti szerve: az Elnökség

Az Elnökséget a Közgyűlés - a Választmány javaslata alapján - 3 évre választja. Az Elnökség biztosítja a Közgyűlés határozatainak végrehajtását, illetve ellátja az Egyesület ügyviteli feladatait. Az Elnökség 5 főből áll.

Az Elnökség hatáskörébe tartozik:

Az MKNE Elnökségének tagjai (2019- )


Bátyi Földesi Dóra

Szűcs Boglárka

Tóthné Timár-Geng Csilla

Saly Erika
Dévaványán születtem, s ott éltem, tanítottam 25 évet (1-4. osztály). Jelenleg az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet munkatársaként dolgozom ökoiskola témavezetőként, pedagógiai fejlesztőként. Az egyesületnek megalakulása óta a tagja vagyok, voltam társelnök is két ciklusban, meg választmányi tag is. 2010-2013, majd 2013-2016 között a vezetésemmel működött az egyesületet. Az Alapszabályunk szerint két ciklus után az újonnan megválasztott elnökség maga közül új elnököt választ, akinek a leköszönő elnök átadja a stafétabotot. A régi csapatból négyen tovább segítjük az egyesületi munkát elnökségi tagként. A mentorálás, a feladatok átadása miatt vállaltunk újra szerepet a jelenlegi elnökségben, de folyamatosan szeretnénk bevonni másokat is a munkába, a megújulás folyamatába, hogy később hátraléphessünk. Sokat tanultam, rengeteg tapasztalatot gyűjtöttem az elmúlt 6 évben - az egyesületről, a környezeti nevelők közösségéről, az emberekről, a vezetés örömeiről és nehézségeiről, önmagamról, a világról. Megmérettettem. Leginkább vezetőtársaimra, irodai munkatársaimra vagyok büszke, akikkel nagyon komolyan vettük a vezetői munkát. Az egyesületet sikerült pénzügyileg stabilizálnunk, van irodánk, projektjeinket sikerrel zártuk, képzéseket fejlesztettünk, tartottunk, s együtt ünnepeltük az egyesület 20. évfordulóját 2012-ben. Sok új taggal - köztük fiatalokkal is - büszkélkedhetünk, s az adatbázisunk frissítése is megtörtént végre. Tapasztalataimat örömmel osztom meg környezeti nevelő társaimmal, hogy egyesületünk továbbra is hitelesen képviselhesse a fenntarthatóságra nevelés ügyét.

E-mail: saly.erika@mkne.hu

Újszászi Györgyi
Miskolcon születtem 1960-ban, itt végeztem általános, közép- és felsőfokú tanulmányaimat. Öt éven át a kohászatban dolgoztam, mérnökként. A természet iránti szeretetemet tájfutás közben erősítettem, amire a koronát 1990-es finnországi, két hónapos tartózkodásom tette fel. Ekkor már Budapesten dolgoztam, irodavezetőként. 2000-től egy magyar-finn vállalkozásnál, amely környezetvédelmi projekteket menedzselt (hulladékkezelés, Agenda 21). Ez késztetett arra, hogy 2001-ben jelentkezzem szakmai továbbképzésre. A San Francisco-i Egyetem Master szakát végeztem környezeti rendszerek menedzsmentje címen. Diplomámat 2003-ban kaptam. A civil szektorral a képzés során ismerkedtem meg, így 2004-ben a vállalkozói szektorban feladva munkahelyemet, kezdtem el önkénteskedni a Védegylet Egyesületnél. 2005 tavasza óta a méltányos kereskedelem (fair trade) a "szakterületem". Képzéseken, oktatásokon, rendezvényeken, kiadványokban foglalkozom a témával. 2006-tól a HAND Szövetség Globális Nevelés munkacsoportjában is tevékenykedem. Rövid választmányi tagság után az elnökségben folytatom munkámat, Szilágyi Ákostól átvéve feladatokat.