Csoportok/Forrás csoport A mai dátum: 2020.11.30.


Forrás Csoport (szakmai csoport)


A csoport vezetője: Darvas Kata
Mobil: 20/326-0486
E-mail: rita@ darvaskata@freemail.hu
Levelezési cím: MKNE iroda


A Forrás csoport 1993-ban alakult " Emberi-kapcsolatok a környezeti nevelésben" néven, mivel az emberi kapcsolatok minőségének javítását tűzte zászlajára. Az alakuló programon mintegy 40 lelkes környezeti nevelő találkozott, akik annak kimunkálásában vettek részt - a tréningvezető Szamos Böbe irányításával -, hogy hogyan segítheti mindennapi boldogulásukat az önismeret fejlesztés, hogyan vihető be a nevelési tevékenységbe, a környezet megismerésébe egy kis szociálpszichológiai tudatosság?

A kezdeményezést még négy hasonló rendezvény követte. Napjainkra kialakult egy 18-20 főből álló aktív mag, akik a téma jelentőségét stratégiaként kezelve , különböző helyszíneken ( 2003-ban Kunbábonyban) különböző módszertani technikákkal, olykor "önszerveződő" csoportokban 1-1 napos együttgondolkodás keretében dolgoznak az emberi erőforrások fejlesztési lehetőségein, a környezeti nevelés hatékonysága érdekében.

A csoport 2005-ben Cserkúton tartotta "Emberi kapcsolatok" tréningjét, ahol a résztvevők növelték önismeretüket és fejleszthették személyes jövőjükről alkotott képüket.